اعتقاداتمان کرونا نگیرد
گزارشی از عزاداری دهه اول ماه محرم به روایت شهرآرا
اعتقاداتمان کرونا نگیرد
درودیوار مدرسه حکیم نظامی واقع در خیابان امامخمینی (ره)، شبیه هیچ زمان دیگری نیست. امسال این مدرسه، میزبان محبان سیدالشهدا (ع) است. سیاهههای عزای حضرت، فضا را از هر رنگ دیگری گرفته است. پرچم ورودی این عزاخانه، منقوش است به سلامی بر مادر شهیدش، حضرت زهرا (س). درهای ورودی خانمها و آقایان جدا تعبیه شده است تا هنگام رفتوآمد، ازدحام نشود. یکیدو ساعت مانده به آمدن عزاداران، خادمان هیئت جوادالائمه (ع) ماسکبرصورت در تکاپوی رتقوفتق کارها هستند.
حیاط مدرسه مشابه حرم مطهر، با فرشهایی سوا از یکدیگر مفروش شده است تا رعایت فاصله دومتری بین مهمانان، سادهتر شود. آقای سالاری، از خدام مجموعه، میگوید: مدرسه همکاری خوبی با هیئت کرده و وجهی را به ازای برگزاری ۱۰ شب مراسم، طلب نکرده است. سری به سرویسهای بهداشتی مدرسه میزنیم. قدیمی و تمیز هستند و مایع دستشویی هم فراوان است. آنطور که سالاری میگوید، دیگر اقلام بهداشتی مثل ماسک و مایع ضدعفونیکننده و آبمعدنی نیز با همکاری ادارهکل تبلیغات اسلامی و خیران، خریداری شده است و پیش از شروع مراسم در ورودیها گذاشته میشود.
«مراقب باشیم اعتقاداتمان کرونا نگیرد.» این جمله را مسئول هیئت جوادالائمه (ع) بهکنایه میگوید و از استانداردهای دوگانه در قبال هیئتها و دیگر مجموعههایی که به رعایت پروتکلهای بهداشتی موظف هستند، گله میکند. مهدی رجبپور میگوید که مطیع رهبر است و به هرآنچه مصوبه ستاد کرونا باشد، عمل میکند، با این حال به تعبیر خودش، از حساسیتهای بیش از اندازه دربرابر عملکرد هیئتها، شاکی است. او اضافه میکند: هواپیماها، اتوبوسها، جاده چالوس و پاساژها کرونا ندارد و همهچیز در هیئتها خلاصه میشود؟ این درحالی است که هیئتها در شبهای قدر ثابت کردند که اهل رعایت پروتکلهای بهداشتی هستند و حفظ جان مردم برایشان مهم است.